Var håller du hus Maria Montazami?

Resor / Beverly Hills, Los Angeles, Miley Cyrus, Sunset Boulevard, Walk of Fame / Permalink / 1
Måndag morgon och första dagen i LA, vad passar väl bättre än att slänga sig på en guidad busstur med så att man får se så mycket som möjligt? Upplägget var som så att turdeltagarna skulle hämtas upp på sina respektive hotell så det tog ju någon timme innan vi kom igång. Turen startade i centrala stan där det finns ett finanskvarter, operahus och liknande. Därifrån kördes vi upp till Hollywood där vi tittade på Walk of Fame och beundrade kändisars hand- och fotavtryck.
 
 
 Sedan fortsatte vi upp till Beverly HIlls via Sunset Boulevard där guiden pekade ut olika nöjesetablissemang där kändisarna slår runt.
Efter det fick vi se de flotta kvarteren där guiden pekade ut en rad kändisbostäder, bl annat Miley Cyrus hus. 
Dessvärre missade jag att fråga guiden var Maria Montazami bor men förmodligen hade han inte vetat vem jag pratade om i alla fall. 
 
Färden gick sedan via Rodeo Drive (lyxigaste shoppinggaten) till Farmers market, en välkänd marknad där vi åt en halvdan lunch. Därefter var turen i princip slut.
 
Så vad tycker jag då om stan så här långt? Vi har sett massor idag men det här är ingen stad som är lätt att förstå sig på. Ena kvarteret är sunkigt och skräpigt, nästa är blankpolerat och affärsmässigt, ett tredje är fullt med barer, souvenirer och turister, ett fjärde är prydligt och välmående och ett femte är lummigt och superlyxigt. Allt  detta i samma stad och att det finns många som inte har så mycket märks tydligt i form av alla uteliggare.
Till top