Nytt på frukostbordet

Hushåll, Kuriosa / Permalink / 0
Häromveckan var jag inne på Barnes & Noble som är värsta bokhandelskedjan i USA. Jag botaniserade och kom hem med flera böcker varav en handlar om att få en sexig mage. Normalt sett hade jag aldrig köpt en sån här bok för omslaget är prytt av författaren som står där med sin perfekta mage och ser ut som en blond hubot. Men när jag bläddrade i den så hittade jag bara vegetarisk recept och snygga bilder på maten som på sex veckor gör att magen blir platt, så jag slog till.
Jag började läsa och författaren Magers (klart hon ska heta det!) har fyllt sin bok med veganrecept och en måltidsplanering för sex veckor. Dessutom ska man träna sex dagar i veckan. Jag kände att det här är mig övermäktigt, skulle kräva att man varken jobbade eller har familj. Men om jag skulle våga mig på att sluta med flingor och mjölk på morgonen och istället dricka nyttiga smoothies tänkte jag, det är lagom revulotionerande.

Så nu har jag gjort detta i nästan två veckor och det är inte alls dumt. Det går faktiskt att hålla sig mätt fram till lunch och att hoppa över förmidagsmackan. Det roliga är att pappa O är med på ett hörn, ibland gör jag dubbel sats och han har ingen aning om att han dricker veganmjölk och äter chia- såväl som hampfrön till frukost. Jag får återkomma till om någons mage blev sexig av detta...

Till top