Thanksgiving på Björnberget

Amerikanskt, Hushåll / Permalink / 0
Vi är mitt uppe i Thanksgivinghelgen, torsdag till söndag, då de flesta är lediga från jobbet. Eftersom vi inte har några släktingar här att äta kalkonmiddag med så brukar vi åka iväg på en tur. I år tänkte jag att vi inte skulle åka så långt och mest ta det lugnt för pappa O behöver inte så mycket underhållning just nu. Så jag bokade in oss en natt på Bear Mountain Inn som ligger bara en timme härifrån. Det ligger vid Hudsonfloden norr om NYC vid foten av ett berg och ett stort naturreservat. I över hundra år har naturtörstande människor åkt dit för att vandra på de fina stigarna, inklusive Appalachian Trail.
Det krävs inte mycket fantasi för att inse hur vackra omgivningarna är när det ser ut såhär i november.
Så den huvudsakliga aktiviteten var promenader och det var ju inte vad som stod längst upp på alllas önskelistor. Annat vi gjorde var att äta gott på en resturang i Nyack, de som så önskade fick chansen att äta kalkon. Vi avslutade familjehelgen med varsin behandling på hotellets spaavdelning.
På området fanns en liten djurpark och där fanns bland annat den här björnen, heter stället Bear Mountain så måste det ju finnas en björn. Jag hade dock hellre träffat på den i skogen.

Till våren ska vi åka tillbaka till det här området, jag vill vandra mer!
Till top