Vi gör San Francisco

Resor / Permalink / 0

Vi kom till San Francisco på självaste julaftons eftermiddag. Vi var lite matta allihop men framförallt hungriga för det var inte mycket som fanns till försäljning på flyget. Efter en lunch/middag på första bästa ställe så promenerade vi bort till pir 39 för att titta på de berömda sjölejonen.
De var roliga att titta på. På en del av flytbryggorna de hade till sitt förfogande var det helt tomt men på andra väldigt trångt och det gruffades och knuffades så det var en och annan som plumsade i vattnet.
På juldagen åkte vi ut till nationalparken Muir Woods för att få se lite Redwood, alltså riktigt gammal (500 til 800 år) och orörd skog. De högsta träden där är 79 meter höga men de kan bli uppemot 115 meter.
Jag trivdes i den här fina skogen och den var rofylld, trots att den var välbesökt.
Ett annat givet turiststopp är Lombard street som kallas för världens krokigaste gata.
Oj där kommer ju en svensk kvalitetsprodukt av senaste modell rullande. Elegant!
L, P och jag tog en tur ut till fängelseön Alcatraz men pappa O, som varit där tidigare, tog en guidad busstur runt stan. 
Fängelser är aldrig trevliga ställen att besöka men det var intressant att få höra historierna och se det med egna ögon. Nu är jag väldigt motiverad att se Clint Eastwood i filmen Flykten från Alcatraz och förstås att inte någonsin hamna i fängelse!

Till top