Turen går till Gettysburg

Amerikanskt, Resor / Permalink / 1
Nu är det Thanksgivinghelg och ledigt i fyra dagar så vad passar väl bättre än att göra en utflykt på temat amerikansk historia? Att stanna hemma enligt P men nu är vi i alla fall i Gettysburg. (null)
Här är Abraham Lincoln som valdes till president 1861. Han ville om inte avskaffa slaveriet i alla fall begränsa det, vilket gjorde sydstaterna så arga att de valde att ställa sig utanför USA och bilda CSA (Confederate States of America). Och sedan blev det inbördeskrig i fyra år
(null)
Det mest kända och största slaget ägde rum i Gettysburg, Pennsylvania 1863 och höll på i tre dagar. Det här är ett foto av en del av den gigantiska målningen av slaget som visas på stadens militärmuseum. Målningen har fått ett eget torn där och är monterad i en cirkel så det är en 360 graders upplevelse med ljud och ljus. (null)
Som om det inte var nog med att se på film, målning och gå igenom ett museum så hoppade vi på den guidade två timmar långa bussturen. Vi fick offra lunchen för att hinna och fick då se väl valda delar av det vidsträckta slagfältet. Det var blåsigt och riktigt kallt så P hade en miserabel dag. Själv blev jag mest imponerad av målningen av slaget och hur fint det var på slagfältet runt staden, som en enorm skulpturpark.
#1 - - Britt Åqvist:

Tack för att Du ger oss historia.
Ha en trevlig helg.
Hälsningar till Er alla. ☺💖

Till top